tirsdag 22. juni 2010

Et dosete levert på døren


Av og til overrasker internettet. Som i dag – da jeg fikk levert et dosete på døren. Eller toalettsete om man vil være fin på det.
Det var ikke det at jeg ikke forventet dosetet, det hadde jeg jo bestilt, men at det kom med en blid sjåfør rett hjem til meg, og ikke måtte hentes på posten, var overraskende.
Desto større var skuffelsen da jeg oppdaget at jeg hadde fått feil dosete-modell. Etter at jeg hadde klart å finne ut nøyaktig hvilket toalett vi har stående, sender de universal-setet i stedet for modell-setet..!
Ringe mannen som står oppført som selger. Han befinner seg i Stavanger, til tross for at jeg bestilte fra et firma i Vestfold. Men han er blid han også. Veldig blid! Han har snakket med Ifö i Sverige og de har kuttet ut setene til vår modell, og erstattet dem med universalsetet. Han forsikrer meg om at dette setet vil sitte perfekt på den modellen vi har, og av en eller annen grunn tror jeg ham.
Som fersk dosete-montør er jeg ufattelig kry over deretter helt på egenhånd å klare å løse de tekniske utfordringene: hvordan man justerer de justerbare hengslene sidelengs ved en fiffig heve-senke mekanisme, hvilken vei skal de gjennomsiktige festehylsene tres på festepinnene, og hva i all verden skal man med de to skrueanordningene, de virker jo være til overs?
De to skrueanordningene skulle holde setet fast, og skulle festes på undersiden.
End of story?
Perfekt, nytt toalettsete! Levert på døren kun tre dager etter bestilling fra det nødtørftige internettet.

PS - produktet samsvarte ikke med bildet..gudskjelov!