søndag 26. juli 2009

Tour de France – en grønn og lykkelig slutt!


Tre ukers TV-titting - fire fem timer hver dag. De færreste forstår det. De færreste har heller ikke satt seg ned og sett på. Som jeg ble tvunget til for fire år siden, under en rekonvalesens av lungebetennelse. Jeg ble bitt så det har holdt gjennom fire somre hittil...:-))

Det samme skjedde med Aksel Lund Svindal..mot sin vilje - se videoen: http://msn.tv2sporten.no/sykkel/tdf/article2829468.ece

Et sportseventyr og kulturbegivenhet i Frankrike - en tv-sending i Norge.

Men vi har jo to ryttere som er med og som gjør at vi er stolte. Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Uten dem hadde jeg neppe vært så interessert, det skal jeg innrømme.

Samtidig er det den ultimate kombinasjon av idrett, utholdenhet, lagspill og smart kjøring. Mann mot mann, lag mot lag, poeng mot poeng og fjell-etapper som setter hele kraftprøven i perspektiv. Målt opp mot de franske alper og de spanske pyreeneer, blir de sterkeste silt ut, og publikum gjør hva de kan for å gi det hele en ekstra dimensjon. Hvordan kommer de seg i det hele tatt frem?

http://oproimage.open-system.fr/ideesejour/img/cdtvaucluse/tour_de_france.jpg

En dag vil jeg være i Paris ved innkomsten, og helst i en etappe- vertsby før det. Dette må en gang oppleves på nært hold !

Og det må skje mens Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen fortsatt er der. Neste år nokken?

Gratulerer til Thor Hushovd med den grønne poengtrøya – en kraftprestasjon igjen!

søndag 12. juli 2009

Solens blå produsenter

Blåbær smaker ikke
antioksidanter
de er solens produsenter

bløtt bevæpnet
med kuler av henrykkelse
sprenger de himmelganen

Blåbær smaker
regnbuesaft